Rapala® Baits Помощ за професионалисти

Примамите на Rapala® помогнаха на топ бас професионалистите да съберат големи риби и големи награди в Тексас и Мисури.

Патрик Уолтърс хвърли Shadow Rap® Deep jerkbait по пътя към спечелването на награда от $ 100 000 за спечелването на турнира Bassmaster® Elite Series Texas Fest на Lake Fork. Брандън Паланюк хвърли манивела DT®-16, за да спечели $ 22 000 за финала си на 4 -то място в Texas Fest. И Сет Фейдър спечели чисто нов пикап на Toyota Tundra за улов на 9-килограмов бас – 9-унция бас – най-големият улов по време на цялото събитие – на OG Slim. В Мисури Коди Хъф пусна Jigging Rap® на Table Rock Lake, за да спечели 32 000 долара и трофей от Toyota Series на FLW.

Уолтърс спечели Тексас Фест по впечатляващ начин, 20 баса за четири дни, които тежаха общо 47+ килограма. Това е над 13 кг повече от претегленото 2- ро място – рекорден успех на Bassmaster Elite Series.

„Каква седмица; не изглежда реално – каза Уолтърс. „Всеки иска да хване 100 паунда и е хубаво да го направи.“

Уолтърс улови по-голямата част от големите басове като издърпа рибите, скрити сред клоните на потопени дървета. Ключов елемент за успеха му беше Rapala Shadow Rap Deep. Варирането на избора му и изпробването на различни цветове е от съществено значение за победата му, съобщи Bassmaster.com.

Shadow Rap имитира перфектно последните моменти на контузена рибка. За разлика от множество подобни на външен вид примамки, Shadow Rap нито се издига леко на паузата, нито строго се задържат в пространството.

И докато повечето сходни примамки следват траектория напред, със всяко потрепване на върха на пръчката, действието на Shadow Rap се откроява. Той не само се клатушка настрани, но и ще се завърти на180 градуса с правилното движение. В резултат на това той може да предизвика кълване в три фази на воденето ви – обиране, пауза и докато бавно потъва. Уолтърс използва Sufix® Advance Fluorocarbon в тест с тегло 5.44 и 6.35 кг. „Не мога да повярвам колко здрава е тази линия, казвам ви, няколко риби се закачиха в тези дървета и клони и НИКОГА не се скъса!“

Паланиук, на 4 -то място, с пет баса беше 31.298 кг. Основни примамки бяха воблерите Rapala DT-14 и DT-16.

„Лових това, което наричам„ зона между тях “ „Просто облових тези чисти места.“

„DT“ означава „Гмуркане“. Воблерите от серията DT се гмуркат бързо до предварително зададените дълбочини и остават в зоната на удара по-дълго от всяка друга подобна примамка. DT-14 например се гмурка и плува на 4 метра. Изграден от балсово дърво, фирмен материал на Rapala, DT комбинира внимателно поставени вътрешни тежести, конусна лопатка и тънка опашка, за да създаде уникално движение на воблера. Независимо дали предпочитате да „орете“ плитки води или да проверите дълбоки места, мътната вода често е от ключово значение за успеха. В петна от кална вода, DT примамките обикновено се избират в кафеникави и зеленикави цветове.

Texas Fest се различава от другите турнири от Elite Series по това, че връчва специална награда – Toyota Tundra – на риболовеца, който улови най-големия бас. В първия състезателен ден на турнира Фейдър улови своя 9-килограмов обяд . Улови го на воблер Rapala OG Slim 6, със цветен модел Green Gizzard Shad. Feider напусна Bass Fest и с камиона, и с $ 15 000 за класиране на 11 -то място в турнира.

Нетракаща, лесна примамка, която плува със средно клатушкане и стегнато действие встрани. OG Slim 6 ще се гмурне до 2 метра, когато се лови на линия с тест до 12 килограма.

OG Slim 6 се предлагат въоръжени с две хибридни висококачествени куки No3 VMC черен никел, 1X здрава, къса дръжка. Предлагат се в 14 цвята: Big Shad, Chartreuse Rootbeer Crawdad, Citrus Shad, Crawdad, Dark Brown Crawdad, Green Gizzard Shad, Helsinki Shad, Mossy Chartreuse Crawdad, Perch, Red Crawdad, Live River Shad, Rootbeer Crawdad и Silver Shad .

Любимият модел на Huff за Table Rock е Rapala Jigging Rap, хром-син, номер 9. За да лови рибата, която той може да види на сонара си.

„Това беше ключът към получаването на по-големи риби през първите два дни. По-големите усти стоя на дълбочина от над 12метра.“, съобщи FLW. „Веднъж, когато намери група бас, той казва, че на Jigging Rap примамките не им отнема много време да бъдат атакувани. Най-много един скок или два бяха нужни, за да ги провокират и често те се нахвърлят върху него веднага щом стигнеше до дъното.

Дълго смятани като примамки за риболов на лед, Jigging Raps се оказаха еднакво продуктивни като примамки в дълбока вода през последните няколко години, след като няколко професионалисти от Rapala спечелиха или се класираха високо с тях в турнири. След това тази някога тайна тактика стана публична. Отличаващи се като балансиран, Jigging Raps плуват в дразнещи кръгове през есента. С единични обърнати куки на носа и отзад и централна тройна куката, окачена на ухото на корема, те не позволяват пропуснати кълванета – независимо от това как рибата атакува, тя се закача на кука.

Статията е преведена от официалния блог на Рапала и е пибликувана на български език първо на сайта rapala-bg.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *