Rapala

Време е за обратна връзка! Насладете се на най-добрия риболовен сезон с оригиналния плуващ Rapala, за да уловите гладна есенна риба

Захлаждането на есенния сезон означава само едно: време за спининг!

Това е, когато хищните риби като сом се раздвижват в търсене на по-дълбоки ями, където да прекарат зимните месеци. Но там няма храна, затова преди това, хищниците трябва хубаво да се хранят с мирни риби, жаби и други водни организми. Основната им задача е да натрупат мазнини, които да ги поддържа през зимните месеци.

И все пак, това е времето от годината, когато немалко риболовци ще приберат риболовните си такъми, за да прекарат почивните си дни, гледайки футбол.

Но не и вие! Защото това е годината, в която ще ги смачкате. Как, може да попитате?

Е, първо като се покажете и се възползвате от това, че имате повече вода за риболов.

И второ, защото, когато повечето от вашите колеги риболовци хващат с най-новите и най-добрите нови примамки, вие ще триумфирайте като извадите изпитана класика – Original Floating® Rapala®, легендарният, тестван и ръчно настроен, примамка с балса, която е уловила повече световни рекорди – по дяволите, повече риби в света – от която и да е друга изкуствена риболовна примамка, правена някога.

Поставяне на захранващата чанта
Тъй като температурите на въздуха и водата се охлаждат, есенният риболов преминава през три фази. Ранната есен започва в средата на септември, когато се наблюдават топли дни и прохладни нощи.

По време на това постепенно охлаждане, мирните риби като каракуда, уклеи и червеноперка се движват в плитчините, за да се хранят.

А плътно зад мирните риби се намират гладни хищници – сом, пъстърва, щука и други видове – търсещи животински протеини, от който да изграждат запасите от мазнини, от които се нуждаят, когато са по-малко активни през зимните месеци. Ето защо Яконели казва, че е важно да изберете примамки, които имитират мирните риби във водите, които ловите, с които се хранят хищни риби през това време на годината.

За Rapala pro Seth Feider проследяването на температурата на водата е от ключово значение за успешния есенен риболов. Така знае кога да използва определени примамки. „Когато водата достигне 18 градуса, тогава е време да се обърнем отново към воблерите“, каза Фейдър в скорошно видео от YouTube.

А най-доброто време за риболов на пъстърви по време на есента? Това е между 11 до 14 градуса, когато рибите се плъзгат нагоре в плитчините.

Обръщайки се към изпитана във времето класика
В свят, в който има толкова много възможности за избор на примамки, защо да отидете на оригиналната плаваща Рапала, примамка, измислена през далечната 1936 г.?

Защото работи. Original Floater се възприема от много риболовци като невероятна пролетна примамка, но е еднакво ефективен през есента, поради своята гъвкавост и тайния сос, който го прави толкова специален, клатушкащ, който толкова много прилича на ранена примамка.

„ Тази примамка през есента подлудяват рибите“, казва Яконели.

Райън ДеЧейн , видео продуцент на Wired2Fish, демонстрира мощта на оригиналния плувец за есенен риболов във видеото, показано по-горе.

Работейки с Original Floating по време на риболов на малка река през есента, DeChaine улавя здрав бас, използвайки няколко различни проводки – бавна и стабилна, която държи примамката близо до повърхността и бърза, която принуждава примамката да се движи точно под повърхността. Една проста настройка, включваща макара, намотана с 10 # Sufix® 832 Advanced Superline ® , свързана директно с 10 # Sufix® 100% флурокарбонов  лидери, ще чудесен завършек на кадемлийския такъм.

Original Floater също е ефективна примамка за търсене. Може да се води бавно, където на места с 1 до 2 метра дълбочина на водата, за да задейства щуката. Или някои риболовци се кълнат, че тролят с оригинална плаваща рапала през нощта по време на пълнолуние.

И това прави оригиналната плаваща рапала толкова ефективна – по време на сезон на промяна и преход, оригиналната плаваща рапала предлага гъвкавостта, за да позволи на риболовците да предлагат множество презентации, за да се закачат повече риби.

Статията е преведена от официалния блог на Рапала и е пибликувана на български език първо на сайта rapala-bg.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *