Wheeler печели на Table Rock с Storm® 360GT Largo Shad

Докато лети врана, Lake Rock Lake се намира на почти 2000 мили от Западното крайбрежие и на повече от 1000 мили от Източното крайбрежие. Така че някои от миналата седмица може да са били изненадани да видят, че Джейкъб Уилър доминира в турнир по риболов на Мейджър Лийг с плувка, предназначена за крайбрежен риболов – Storgo® 360GT Largo Shad.

Но Wheeler, Rapala® Pro, не беше изненадан, когато Largo Shad му помогна да спечели първия си турнир MLF Bass Pro Tour. Той лови сладководни риби на солената примамка от около година и половина. Storm е уважавана марка на Rapala.

„Този Largo Shad е спалнята за плуване, за която никой не знае“, каза Уилър миналия месец пред камера в състезание Bass Pro Tour.

Сега всички знаят за това.

Излизащото парти на Largo Shad беше отбелязано на живо миналата седмица в MLF Now! уебкаст, когато Уилър ги лови да уловят 88 баса, тежащи комбинирани 129 паунда, 14 унции, в първия ден от състезанието на Major League Fishing Bass Pro Tour Stage 7 на езерото Table Rock в района на Ozarks в Мисури и Арканзас.

„Не можах да поискам нищо по-добро“ от онзи епичен ден на риболов с Ларго Шад, каза Уилър на сцената в Постгейм шоуто на MLF след последния състезателен ден, минути преди да вдигне шампионски трофей над главата си. „Беше невероятна седмица.“

Невероятно наистина. Помислете за тази статистика – през петте състезателни дни по пътя към победата си Уилър улови 213 баса с тегло 315 паунда, 9 унции.

Победата на Уилър беше първата му в първия сезон на Bass Pro Tour на MLF. По-рано тази година той завърши втори на турнир за BPT в Северна Каролина. А в началото на годината той водеше в Bassmaster Classic, но завърши на второ място.

„Днес знаех, че ще имам възможност да спечеля, но не знаех дали това ще се случи“, каза Уилър на сцената в шоуто след играта.

„Казах си, че ако някога отново попадна в тази позиция – водещ в третия [период] – че ще тичам възможно най-силно“, добави той. „За мен толкова много означава да имам тази възможност. … за да стигнете най-накрая там, където се случи – вие печелите. “

Неслучайно обаче Уилър хвърляше Ларго Шад в деня, когато улови близо 130 килограма бас на Table Rock. Тази примамка за плуване – една от няколкото в колекцията 360GT Coastal на Storm – е в арсенала на Wheeler от скоро след пускането на продукта преди почти две години.

„Започнах да ги използвам в платформа за чадъри около къщата, забавен риболов, когато се прибрах у дома“, обясни той. „Беше страхотно, защото много рядко ми се налагаше да ги сменя в ден на риболов и имах много успехи. След това започнах да ги пробвам като единични плувки и разбрах колко добра е била стръвта. “

Рядката комбинация от издръжливост и примамливо действие на рибата правят меката плувна примамка на Largo Shad Wheeler.

„Можете да уловите 10 или повече риби на една плувка“, каза Уилър. „Не можеш да направиш това с никой друг плувец, за когото знам. И може да си помислите, че това може да навреди на действието на стръвта, тъй като е толкова трайно, но плува страхотно! “

На Table Rock миналата седмица хвърлянето на Largo Shad в големи офшорни училища по бас беше основната сделка на Wheeler през повечето дни. „Човече, тази Ларго Шад ми спести един тон тази седмица!“ каза той в един момент пред камера в MLF Now! уебкаст на турнира.

Уилър монтира своите Largo Shads на 3/8 ths oz. прототип VMC® джигери и ги хвърли на 12-килограмов тестов прототип Sufix Advanced Fluorocarbon (линията ще бъде представена официално следващия месец в ICAST, най-голямата витрина на нови продукти на спортния риболов).

VMC терминална екипировка и линия Sufix® включваха настройка на Wheeler за пускане, която също произведе няколко баса на Table Rock – VMC Finesse Neko ™ Hook: прототип на VMC Tungsten Tear Drop Weight; 8-килограмов тест Sufix® Nanobraid®; прототип 8-килограмов тест Sufix® Advance® Fluorocarbon; фин червей с права опашка. Wheeler също улови страхотен бас на VMC Shaky Head Jig, облечен с фин червей, „когато тези риби започнаха да се държат странно“, каза той. „Това определено ми помогна да хвана още няколко риби.“

Rapala и Storm Pro Брандън Паланюк завърши на второ място миналата седмица на Table Rock. Най-добрите му примамки бяха Storm® Arashi® Topwalker и платформа за изстрел, съдържаща VMC Finesse Neko Hook, облечена с фин червей. Rapala и VMC Pro Ott DeFoe завършиха на 6 -то място . Най-добрите му примамки бяха Rapala® DT®-10, DT-14 и BX®-Brats.

Storm® Arashi® Topwalker

Rapala® BX® Brat

Rapala® DT®

Кука VMC® Finesse Neko ™

Sufix® Nanobraid®

Largo Shad се отличава с бавно търкаляне, преувеличена люлка на опашката
Плувайки с бавно търкаляне на тялото и преувеличено люлеене на опашката, Largo Shads разполагат с опашки за зареждане, които произвеждат стимулиращо действие както при извличане, така и по време на свободно падане. Те могат да бъдат персонализирани чрез изрязване или премахване на уникално сухожилие на опашката за по-широко действие на опашката.

„Голям съм да хвърлям нещо уникално от това, което другите хора хвърлят върху голяма част от риболова ни“, каза Уилър. „Профилът и действието на Largo Shad са напълно различни от всичко, което се предлага на пазара.“

Largo Shads се предлагат предварително опаковани или с VMC Coastal Black претеглена кука за плувка, или с джиг глава в стил боксер, както и всички останали примамки от 360GT Coastal линия на Storm. Те се предлагат в опаковки, съдържащи една джигова глава или кука за плувка, предварително монтирана върху тяло, плюс две допълнителни тела.

Телата на Largo Shad, изработени от първокласна пластмаса без фталати, се отличават с двуцветно и трицветно шприцоване. Те имат здрава глава и стратегически поставени слотове за корем и гръб за лесно такелаж.

Largo Shads се предлагат в два размера (3-инчови и 4-инчови) и 18 цветни шарки, включително горещи опашки от трети цвят. Цветните шарки са: Arkansas GLOW, Blue Moon Chartreuse Tail, Electric Chicken, GLOW Chartreuse Tail, Green Back, Houdini, Hot Mama, Kickin ‘Chicken, Limetreuse, Mangrove Red, Morning Glory, New Penny, Chartreuse Tail, Pilchard, Pearl, Rootbeer Chartreuse Tail, Silver Mullet, Salt and Pepper Chartreuse Tail и Tiger Style.

3-инчовите тела на Largo Shad се предлагат с 3/0, 1/8 унция. кука за плувка или 3/0, 1/8 унция. джиг глава. 4-инчовите тела се предлагат с 5/0, 3/16 унция. кука за плувка или 4/0, 1/4 унция. джиг глава.

Вижте Storm® 360GT Largo Shad

Storm® Arashi® Topwalker

Rapala® BX® Brat

Rapala® DT®

Кука VMC® Finesse Neko ™

Sufix® Nanobraid®

Статията е преведена от официалния блог на Рапала и е пибликувана на български език първо на сайта rapala-bg.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *