Куките VMC® помагат на Паланюк да спечели Santee Cooper

Отвореното съзнание, желанието за разнообразие на Brandon Palaniuk му помогнаха  да спечели втория си турнир Bassmaster Elite Series за сезона миналата седмица. Сред ключовите решения за победата в Айдахо, на езерата Santee Cooper в Южна Каролина бяха VMC Neko Hooks, Heavy Duty Wide Gap Hooks и Hybrid Swimbait Jigs.

Отвореният ум на Паланюк му помогна да хвърли множество примамки през целия четиридневен турнир, а не само примамки, които бяха ефективни на практика. Чувството му го накара да се завърне в шампионския кръг в зона, която не беше продуктивна на Ден 1. И вярата му във VMC куките доведоха до улов на най-голямата му риба от турнира – 7-килограмова, 12 -ounce whopper – от четка на Finesse Neko Hook въоръжен дропшот.

„Завързах дропшот и улових гигант“, спомни си Паланюк. „Не бях хвърлял дропшот през цялата седмица. Дори не знаех, че е там до днес. … Не можете да измислите тези неща. “

Монтажът на Palaniuk се състои от 1/4-унция VMC Teardrop Weight и № 1 VMC Finesse Neko Hook, със мек силиконов фин червей.

„Мисля, че всичко се свежда до гъвкавост; Ето защо аз бях в състояние да имам ден“, каза Palaniuk. „Без този дропшот, без онези две, които улових тази сутрин, нямаше да мога да спечеля.“

Куките VMC Finesse Neko се отличават с покритие от черен никел, широка междина, точка на отместване от 3 градуса, смола око и кованата дълга дръжка. Професионалистите на Rapala разчитат на Neko Hooks да печелят и да се класират високо в топ турнирите. VMC е уважавана марка на Rapala.

Паланюк се завърза на своя Finesse Neko Hook ридж, след като откри петно риби, докато преследваше привидно голям бас, който изплува по-далеч от лодката му, отколкото можеше да хвърли. „Виждам гигантски взрив в средата, затова излитам и се опитвам да го последвам“, обясни той. „Защото изглеждаше като ядене на бас.“

Тогава той видя голяма дъга на своя Humminbird 360 Imaging. Убеден, че са най-малко два големи баса – въз основа на това, което виждаше на сонара си – той хвърли няколко примамки. Но всичко се върна замърсено с тиня.

Затова спря риболова и отдели време, за да завърже монтаж за пускане на Neko Hook, надявайки се едновременно да постави стръвта си над тинята и да изкуши голям бас нагоре от тинята. И наистина – 7 килограма, не по-малко. Но тогава това чудовище се опита да се зарови обратно в тинята.

„Имам този 7-килограмов закачен на мотажа и се боря с него. С разклащането на главата му си мисля, че е сом, защото се клати толкова силно“, спомня си Паланюк. „Изваждам това нещо и съм като, не знам какво дори да кажа.“

„По каквато и да е причина тази сутрин … аз съм като:„ Мисля, че се връщам там, откъдето започнахме в Ден 1 “, спомни си Паланюк. „Просто се чувствах добре.“

Чувството му беше оправдано, когато той бързо хвана 3- и 4-килограмови риби в района, преди да хване 7 килограмовата.

По-късно в шампионския кръг Паланюк хвана още и в петна с повърхностна растителност, тактика, която вкарваше големи басове в лодката му през целия турнир. Волфрам отежнение

и 3/0 VMC Heavy Duty Flippin ‘Hook, облечена с мека пластмасова примамка с форма на раци.

„Тази седмица улових по-голямата част от рибата си, пробивайки“, каза Паланюк. „Така хванах моите [други] големи.“

Проектирани за риболов около твърда покривка, куките VMC HD Wide Gap предлагат предимството на 3-градусовата точка на отместване, трик, включен от професионалистите в турнирите от години за увеличаване на процента на закачане. Затвореното смолисто ухо елиминира риска от отвързване на линията. Подобреният завой „Z“ държи меките силикони на място по-добре от куките на конкурентите.

Освен това Паланюк хвана няколко баса на хибриден джиг VMC с размер 1/2 унции, облечен с 5-инчов мек силиконов бански. Куката на Hybrid Swimbait Jig, нов продукт на VMC, представен през юли по време на ICAST, се отличава с по-голяма пролука, за допълнителна здравина.

Хибридните приспособления за риболов са 1X здрави и са изработени от Hi Carbon Steel с кован джолан. Те се отличават с не боядисана джиг глава с 60-градусов ъгъл на линия и 3D холограмови очи. Те разполагат с пружинен държач с широк диаметър, който сигурно фиксира меките силикони на място. Те се предлагат в четири размера: 3/16 унции. (2/0 кука, 4 на опаковка); 1/4 унция (2/0 кука, 4 на опаковка); 5/16 унции (3/0 кука, 4 на опаковка); 3/8 унции. (3/0 кука, 3 на опаковка); 1/2 унция. (4/0 кука, 3 на опаковка).

Кросоувър пръстените на VMC помагат на Шулц да завърши Топ 5
Справянето с VMC също помогна на Rapala Pro Bernie Schultz да стигне до топ 5 на езерата Santee Cooper. Най-добрата му тактика беше „прескачане на кипариси“ с шантав фалшив сенко на кука Neko и държан на място с VMC Crossover Band, нов продукт, спечелил награда ICAST 2020 Terminal Tackle Best in Category.

„Трябваше да се търсят определени неща, при които можете да се поставите в правилните области с висок процент“, каза Шулц, който се класира на 5 -то място в турнира. „Точковите дървета бяха добри. Трябваше да ловите наистина бавно. … Ако не ударите дървото със стръвта, вероятно няма да ви клъвне. … Повечето от тях трябваше да се ударят в дървото и да паднат точно както трябва и те щяха да тръгнат с тях. “ Другият ключ към този модел беше доверието в неговата линия, 10 # Sufix 832 за неговата основна, която беше свързана директно с част от 10 # Sufix флуорокарбонов лидер. „Имам толкова голяма увереност в 10 # Sufix 832!“

Иновативната нова система Crossover на VMC увеличава максимално ефективността за монтиране на меки пластмаси и червеи върху куките на VMC за улавяне и кацане на голям бас. Системата се състои от патентовани кръстосани пръстени, които се отличават с двуканален абсорбатор за лесно монтиране на Neko или Wacky, и клещи, специално проектирани за бързо вмъкване на меки пластмасови червеи в пръстените.

Кросоувър пръстените се предлагат в три цвята (прозрачна, черна, зелена тиква) и пет размера (4, 5, 6, 7, mm). Те идват по 10 в опаковка. Изработени от лека, издръжлива пластмаса, клещите за кросоувър се предлагат с вградени отделения в дръжките за съхранение и организиране на кръстосани пръстени. Всяка двойка клещи се предлага с четири 6 мм кръстосани пръстена.

Статията е преведена от официалния блог на Рапала и е пибликувана на български език първо на сайта rapala-bg.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *