Влакната Sufix и VMC помагат на Уолтърс да спечели

Докато Патрик Уолтърс привличаше бас, за да хапе с примамки с форма на мино, не беше случайно как той държеше тези закопчани закопчани и ги вкарваше в лодката си, за да спечели миналата седмица Bassmaster Eastern Open на езерото Хартуел – с куки VMC® и линия Sufix® .

В третия и последен ден на турнира на резервоара в Южна Каролина, Уолтърс смени примамки, пръти, куки и въдица. Поставяйки въдиците за стръв, които той беше монтирал със Super Flukes, той започна да хвърля Fluke Stick, който е хибридна стръв fluke / stick, на въртящи се съоръжения. Той закачи носа Fluke Stick на лепкава остра No2 VMC Neko Hook, вързана за 10-килограмов тест Sufix Advance Fluorocarbon лидер на основна линия от 10-килограмов тест Sufix 131 G-Core x13 Braid. Интересен трик, който трябва да се отбележи по отношение на настройката на Уолтърс, беше включването на VMC Spring Keeper в носа на примамките му, който след това той прекара куката. Резултатът от този трик – безупречно свързване с всяка хапка и рядко нужда от смяна на метил.

„След това беше изключено осветлението“, каза Уолтърс, роден в Rapala Pro и Южна Каролина.

Само двама от 12 риболовци, които се състезаваха срещу Уолтърс в шампионския кръг, надминаха лимита му за пет баса, тежащ общо 13 паунда и 11 унции. Но Уолтърс, който водеше турнира след втория състезателен ден, имаше твърде голяма преднина, за да могат двамата да го хванат. Печелившото комбинирано тегло на Уолтърс за трите ограничения на пет баса беше 44 паунда и 5 унции. Повечето риби, които той е уловил, са излезли от пет до 15 фута вода, каза той пред bassmaster.com.

През първите два дни на турнира, когато Уолтърс улови лимити от 5 баса от 14 паунда, 15 унции и 15 паунда, 11 унции, той използва съоръжения за захранване, за да хвърли метил, нагласи два различни начина с две VMC куки – Тексас -настроена 4/0 широка празнина и закачен за нос No2 Neko. Той хвърли и двете настройки на тестова линия от 14 килограма Sufix Advance Fluorocarbon. За да предотврати усукване на линията, той свързва основната си линия с 4-футова водеща линия от същия тип и тества с въртящ се въртящ се неръждаем стомана VMC с „приблизително размер 10“.

И VMC, и Sufix са уважавани марки на Rapala.

Куки Neko ™
Neko Hooks се отличават с покритие от черен никел, широка междина, точка на отместване от 3 градуса, око със затворена смола и кован дълъг джолан. Многобройни професионалисти на Rapala разчитат на Neko Hooks да печелят и да се класират високо в топ турнирите.

„Имах толкова добър процент на кацане на шантавия такелаж на Neko Hook, започнах да го използвам като моята кука за малките“, каза Rapala Pro Seth Feider след победа на Bassmaster Elite Series на Lake Mille Lacs.

Rapala Pro Ott DeFoe се радва на такъв успех, въоръжавайки дроп-шот и шантави червеи с Neko Hook, той нарече куката „едно от най-удивителните парчета от снаряжение“, на което някога е вързан. „Откакто ги взех – написа той в своя блог, – хванах буквално стотици риби и мога да се сетя само за две, които съм загубил.“

Куките Neko се предлагат в четири размера: 2, 1, 1/0 и 2/0.

VMC® кука с широка пролука
Проектирани за условия за риболов с леко до средно тегло, куките VMC Wide Gap предлагат предимството на точката на отместване от 3 градуса, трик, извлечен от професионалистите в турнирите от години за увеличаване на процента на свързване. Затвореното смолисто ухо елиминира риска от пропускане на линията. Подобреният завой „Z“ държи меките пластмаси на място по-добре от куките на конкурентите.

Sufix® 131® G-Core x13
Състои се от единична нишка GORE Performance Fiber, заобиколена от 12 прецизни HMPE влакна, Sufix 131 G-Core x13 Braid е най-надеждната плетена линия, правена някога. Отличаващ се с намалена вътрешна абразия, Sufix 131 няма да се отклонява от слаби места, гарантирайки надеждност по време на отливки, ухапвания и битки обратно към вашата лодка. Освен това, Sufix 131 увеличава броя на влакната на възела, осигурявайки по-добро затягане на възела и по-силна сила на задържане.

Sufix® Advance® 100% флуоровъглерод
Разработен с Gel Phase Technology ™, Sufix Advance Fluorocarbon е невероятно здрав, предлагащ превъзходна якост на възлите и невероятна устойчивост на абразия, като същевременно предлага еластичност и чувствителност, за да помогне на риболовците да усетят тези „леки“ ухапвания. С 50 процента по-ниска разтегливост от стандартната монофиламентна линия, Sufix Advance предлага изключителен контрол на примамките, максимално откриване на ухапване и стабилна мощност на настройка на куката.

Статията е преведена от официалния блог на Рапала и е пибликувана на български език първо на сайта rapala-bg.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *